Header Salm en Kipp Nieuw 1260x115 DEF rgb

( 0 items )

SNELLE SUIKER ANALYSE

Suikers zijn een belangrijk onderdeel van ons voedingspatroon geworden. Ze geven niet alleen smaak aan het voedsel maar ze zorgen ook voor voedingswaarden. Het bepalen van suikers is erg belangrijk geworden om de kwaliteit van voedingsmiddelen, maar ook met name om de gezondheid van mens en dier te bepalen. De bepaling van suikers vindt dan ook plaats in de voedingsmiddelen industrie, wetenschappelijke centra maar ook in ziekenhuizen en medische centra.

 

Suikers in voedingsmiddelen
Glucosehuishouding


Suikerbepaling

Salm en Kipp heeft een aantal suiker analyzers in het productenpakket voor een snelle en betrouwbare analyse voor zowel industriƫle als medische toepassingen:

 

Biochemische analyzer
YSI2900
Polarimeter
Hanon P850A

Refractometer 
Reichert AR

Refractometer
Reichert Brix
Biochemische analyser YSI2900 P850A-automatisch-polarimeter refractometers Reichert AR  Refractometer Reichert Brix YSI 2900 BIOCHEMISTRY ANALYZER


Selectieve analyzer

Membranen zetten selectief suikers of andere componenten om in waterstofperoxide, dat wordt gemeten met behulp van een platina elektrode.

Snel & meet tot 6 parameters
Meet in zeer korte tijd -  ca. 60 seconden -  diverse suikers en suiker gerelateerde stoffen. De analyzer kan worden uitgevoerd met meerdere meetkamers zodat er in een run tot wel 6 verschillende parameters gemeten kunnen worden.

Toepassingen
Analyse van Glucose
Analyse van Lactate
Analyse van Sucrose
Analyse van Xylose
Analyse van Galactose
Analyse van Lactose
Analyse van Choline
Analyse van Ethanol
Analyse van Methanol
Analyse van Glycerol
Analyse van Glutamine
Analyse van Glutamate
Analyse van Ammonium*
Analyse van Potassium*
Analyse van Hydrogen peroxide

* deze componenten worden met een aparte elektrode gemeten

Toepassingsgebieden
Voedingsmiddelen industrie, farmaceutische industrie, biotechnologie, biobrandstoffen, klinische chemie, wetenschap


HANON AUTOMATISCHE POLARIMETER P850A

De polarimeter is een optisch instrument en meet de hoek van optische rotatie (verdraaiingshoek) van gepolariseerd licht door optisch actieve stoffen (chirale stoffen).

Werking
Polarimetrie werkt volgens het principe dat wanneer licht door chirale stoffen passeert, elke molecule het licht een klein beetje afbuigt. De mate van afbuiging hangt af van de golflengte van het gebruikte licht. Bovendien geldt dat hoe hoger de concentratie van chirale stoffen hoe meer het licht afgebogen wordt.

De polarimeter bestaat uit een monochromatische lichtbron, een polarisator om lineair gepolariseerd licht te verkrijgen, een monstermeetbuis met vensters en een detector om het polarisatievlak van het uittredende licht te meten.

De lichtbron van de P850A werkt met een golflengte van 589,3 nm. De unit wordt geleverd met diverse monstermeetbuizen en een kalibratie set.

Afbeelding schematische voorstelling van een polarimeter

De P850A Polarimeter werkt volgens de officiĆ«le methode voor de analyse van suiker welke is opgenomen in de  ICUMSA methods of sugar analysis.

Toepassingsgebieden
Voedingsmiddelen industrie, farmaceutische Industrie


REICHERT REFRACTOMETRIE VOOR DE BEPALING VAN BRIX

Salm en Kipp biedt u een aantal bench-top en hand-held refractometers aan voor onder andere de analyse van suiker voor gebruik in het veld of vast op het laboratorium.

Werking
De optische instrumenten gebruiken de meting van de brekingsindex om parameters te bepalen die betrekking hebben op de analyse van suikerconcentratie.

Eenvoudig en snel
De meting van de brekingsindex is eenvoudig en snel en levert de gebruiker een standaard aanvaarde methode voor analyse van de suikerinhoud. Binnen een paar seconden meten deze instrumenten de brekingsindex van het monster en zetten het om in % gewichtconcentratie eenheden of % Brix.

De Reichert refractometers gebruiken internationaal erkende referenties voor eenheidomzetting en temperatuurcompensatie en gebruiken methodes die aanbevolen zijn in de ICUMSA methodeboeken (internationaal erkend orgaan voor suikeranalyse).

Toepassingsgebieden
Voedingsmiddelen industrie
Chemische industrie
Farmaceutische Industrie
                                     
 x 
Cart empty