Header Salm en Kipp Nieuw 1260x115 DEF rgb

( 0 items )
 SETARAM Instrumentation calorimetrieproducte

Calorimetrie SETARAM

Met SETARAM Instrumentation calorimetrieproducten kunt u uw calorimetriemetingen uitvoeren met behulp van de meest effectieve sensoren, gebaseerd op het unieke en ongeëvenaarde Calvet-principe. Of ze nu op thermokoppels of Peltier-elementen zijn gebaseerd, deze monster-omringende sensoren leiden tot metingen van warmte, enthalpie of warmtecapaciteit die nauwkeurig, precies en dus betrouwbaar zijn.


 

 

 

Deze analyzers zijn ontworpen voor meerdere doeleinden en kunnen worden geüpgraded, wat inhoudt dat ze voldoen aan de verschillende behoeften van gebruikers die verschillende onderzoeksprojecten uitvoeren. C80 bijvoorbeeld, het kernproduct van de Calvet Calorimeters, is een calorimetrisch platform met uitwisselbare cellen voor mengen, roeren, gas- of vloeistofdosering en/of gelijktijdige drukmetingen. Zijn tweelingbroer BT2.15 is een lage temperatuurcalorimeter van -196 tot 200°C met vergelijkbare functionaliteiten.

De μDSC7 evo- en μSC-microcalorimeters zijn zelfs gevoeliger en maken de meest veeleisende calorimetrie-experimenten mogelijk, zoals die vereist zijn voor de karakterisering van eiwitten, voedselmaterialen of op het gebied van stroomzekerheid (gashydraten, was-kristallisatie).

Tot slot profiteert calorimetrie bij hoge temperaturen van speciale sensoren voor metingen tot 1600°C. Ze worden ofwel gebruikt onder omstandigheden van temperatuurscanning voor het bepalen van latente warmte van overgangen (smelten, kristallisatie), of warmtecapaciteit (Cp), of gebruikt onder isotherme omstandigheden voor druppelcalorimetrie-experimenten. Dit laatste leidt tot belangrijke gegevens (calorische capaciteit, enthalpieën van vorming) voor de studie van materiaalgedrag bij hoge temperaturen.

 

Salm en Kipp levert het hele pakket van Setaram Instrumentation waaronder de calorimeters maar ook het hele pakket thermische analyzers. Voor meer informatie over de configuratie die het best past bij uw applicaties staan onze Product Specialisten u uiteraard graag te woord!

 

pdfSETARAM-GENERAL-BROCHURE.pdf2.58 MB

 

Modellen

 

 

BT 2.15 calorimetrie  Setaram 

BT 2.15 (calorimetrie)
Lage temperatuur calorimeter (van -196°C tot 200°C)
De BT2.15 calorimeter maakt het bestuderen van alle bevriezings- en kristallisatieverschijnselen bij zeer lage temperaturen mogelijk voor verschillende producten (oliën, polymeren, hydraten, constructiematerialen en supergeleiders)

 

pdfBrochure Calocalvet.pdf453.61 KB

 

microSC-4c microcalorimetrie

MicroSC-4c (microcalorimetrie)
Microcalorimetrie (- 20°C tot 17°C)
Highlights zijn onder meer: Groot temperatuurbereik van -20 tot 170°C, 2 meetbronnen en eenvoudig verwijderbare en herbruikbare cellen. Er zijn zeer nauwkeurige isothermische en scanopties beschikbaar om de studie van zowel overgangen als isotherm gedrag op lange termijn, zoals stabiliteit en langdurige reacties, mogelijk te maken.

 

pdfBrochure MICROSC-4C-EN.pdf1.31 MB

LABSYS evo DTA.DSC thermische analyse

 

LABSYS evo DTA/DSC (thermische analyse)
DTA, DSC van omgevingstemperatuur tot 1150°C of 1600°C
LABSYS evo is een gebruiksvriendelijk, robuust en zeer krachtig thermisch analyseplatform. Een uitgebreide reeks thermische analysers met twee temperatuurbereiken en geoptimaliseerd voor verschillende toepassingsgebieden.

 

pdfBrochure LABSYSevo.PDF890.7 KB

C80 calorimetrie

 

C80 (calorimetrie)
Reactie, isotherm en scanning calorimeter (omgevingstemperatuur tot 300°C)
Onvergelijkbare meetnauwkeurigheid: de 3D Calvet-sensor omgeeft het monster volledig en alle ontwikkelde warmte wordt gemeten. Hoe klein of groot de thermische transformatie ook is, het systeem geeft een volledig beeld van de gebeurtenis.

 

pdfBrochure C80.pdf705.75 KB

AlexSys hoge temperatuur calorimetrie

AlexSys (hoge temperatuur calorimetrie)
Hoge Temperatuur 3D Calvet Calorimeter (tot 800 / 1000°C)
Gevoeligheid, stabiliteit, flexibiliteit en precisie: de AlexSys calorimeter is uitgerust met een 3D Calvet-sensor, die een hoge gevoeligheid en uitzonderlijke precisie biedt. Het calorimeterblok en het ovenontwerp zorgen voor een hoge signaalruisverhouding, temperatuur- en signaalstabiliteit en een lage detectiegrens waardoor lage energie en langzame reacties kunnen worden gemeten.

 

pdfBrochure ALEXYS.pdf391.83 KB

 

MS80 calorimetrie

 

MS80 (calorimetrie)
Zeer hoge gevoeligheid Isothermische calorimeter (RT tot 200°C)
De MS80-calorimeter heeft de grootste gevoeligheid in het Calvet 3D-calorimeterbereik. De MS80 wordt voornamelijk gebruikt in isotherme modus, tussen omgevingstemperatuur en +200°C, en is bedoeld voor metingen van zeer lage thermische effecten: zelfontlading van batterijen, zelfontleding van poeders, warmteontwikkeling van planten en kleine dieren, evenals studies van mengsels en gasvormige adsorptie (katalyse).

 

pdfBrochure Calocalvet.pdf453.61 KB

 

C600 calorimetrie

 

C600 (calorimetrie)
Isotherme en temperatuurscancalorimeter (RT tot 600 C)
De C600 hoge temperatuur calorimeter is gebaseerd op de 3D Calvet sensortechnologie. Een reeks thermokoppels omgeeft het monster volledig en alle ontwikkelde warmte wordt gemeten. Hoe klein of groot de thermische transformatie ook is, het systeem geeft een volledig beeld van de gebeurtenis.

 

pdfBrochure Calocalvet.pdf453.61 KB

 

MHTC 96 hoge temperatuur calorimetrie

 

MHTC 96 (hoge temperatuur calorimetrie)
Groot volume, Hoge Temperatuur DSC en (drop) calorimeter (RT tot 1600°C)
De vereisten van verschillende experimenten zijn soms tegenstrijdig, b.v. lage monstermassa is nodig voor een goede overgangsdetectie, hoge monstermassa voor nauwkeurige bepaling van de warmtecapaciteit; analyse kan een constante of variabele temperatuur nodig hebben; gebruik van de smeltkroes kan open of gesloten zijn. Er zijn voor de MHTC96 twee soorten sensoren ontwikkeld om aan deze verschillende behoeften te voldoen.

 

HP Micro DSC

 

HP Micro DSC (hoge druk microcalorimetrie)
Zeer hoge druk DSC & Microcalorimetrie tot 1000 bar
Oorspronkelijk ontworpen met een IFP-licentie voor het bestuderen van de vorming en dissociatie van gashydraten, biedt de hogedrukversie van de μDSC7 evo unieke mogelijkheden: in een breed temperatuurbereik, van de sub-temperatuur van -45°C tot 120°C , is het mogelijk om zeer gevoelige DSC-metingen uit te voeren onder hoge en zeer hoge druk.

 

pdfBrochure µDSC7-EVO.pdf493.02 KB

 

 

 

 

 x 
Cart empty