Header Salm en Kipp Nieuw 1260x115 DEF rgb

( 0 items )
Element analyse - stikstof bepaling in 4 min Elementar rapid N Cube

Stikstof, eiwitanalyse - Elementar rapid N exceed

Automatische stikstof en eiwit bepaling in 4 min. zonder monstervoorbewerking - Monstercarrousel met 60, 80 of 120 posities - Gebruik van CO2 als dragergas maakt CO2 absorptie overbodig.

 

Snelle, veilige en milieuvriendelijke alternatief voor de klassieke Kjeldahl methode. De rapid N exceed gebruikt CO2 als draaggas is verkrijgbaar met stabiele prijsniveaus. Dit in tegenstelling tot het schaarser wordende helium. De toegepaste naverbranding garandeert nauwkeurige resultaten, onafhankelijk van de monster matrix. De rapid N exceed elementanalyser koppelt dit aan snelle analyse tijden van enkele minuten en hoge monsterdoorvoer. Max. inweeg van 1 gram zorgt voor een breed applicatiegebied: voedingsmiddel, grond, gewas, mest, biologische en industriële monsters.

 

Het concept is eenvoudig en robuust
Het monster wordt automatisch ingevoerd in de verbrandingskamer, een gekatalyseerde verbranding wordt gevolgd door reductie van de verbrandingsgassen, en het gevormde N2 gaat door een TCD detector die een elektrisch signaal genereert dat correleert met de stikstof of eiwit concentratie in het monster. Deze methode wordt al toegepast in de voedingsmiddelen industrie en heeft grote voordelen boven de Kjeldahl methode.


VIDEO

 

 

KENMERKEN elementar rapid N exceed elementanalyzer
- Lage prijs per analyse
- 3-fasen oven met in de derde fase de gepatenteerde reduktie met Wolfraam welke een 3x hogere reduktiecapaciteit heeft in vergelijk met koper
-
Volledig geautomatiseerd
- Geen monstervoorbewerking
- Geen gebruik van schadelijke chemicaliën en reagentia
- 100% N-recovery (matrix onafhankelijke methode)
- Zowel hoog als laag concentratie bereik: N: 0-500 mg

- Hoge precisie: < 0,05% abs. (ca. 250 mg Glutaminezuur)
- 10 jaar garantie op de oven
- Werkt volgens internationale standaarden (ISO, AACC, ICC,AOAC, AOCS, DIN.....)

 

 

specificatie 2 Elementar rapid N cube - salm en kipp distributeur elementar nederland verkoop laboratorium

 

specificatie Elementar rapid N cube - salm en kipp distributeur elementar nederland verkoop laboratorium

 

 

Elementar is al 50 jaar actief op het gebied van instrumentele analyse van totaal stikstof/eiwit. De laatste creatie op dit gebied is de rapid N exceed, een Dumas analyzer met een geheel nieuwe methode voor de reductie van stikstofoxiden en opname van overmaat zuurstof. Als gevolg van een afgestemde wisselwerking tussen reductie en oxidatie, wordt het gebruikte reductiemiddel automatisch gegenereerd. De reductiebuis gaat hierdoor enkele duizenden monsters mee, zonder interventie. Dit levert een aanzienlijk voordeel op ten aanzien van kosten en beschikbaarheid.


NOTE
pdfHelium-free, high performance N/protein analysis according to the Dumas principle1.28 MB


Applicaties volgens Dumas - NEN – ISO en EN normen Dumas
Stikstof & eiwitbepaling volgens Kjeldahl of Dumas

 

 

 x 
Cart empty