Header Salm en Kipp Nieuw 1260x115 DEF rgb

( 0 items )
Kwik -analyzer Milestone DMA-80

Kwikanalyzer Milestone DMA80 evo. Moeiteloos kwikanalyse in vloeibare en vaste monsters in ca. 5 min. zonder monstervoorbereiding

» Kwikanalyse in zowel vaste stoffen, gassen, als vloeistoffen
» Geen monstervoorbereiding
» Geen afvalstoffen
» Analyse tijd ca. 5 - 6 min
» Automatisch 40 vaste monsters in ca. 4 uur

 

De DMA80 evo of wel “direct mercury analyzer” heeft een zeer snelle kwik analyse techniek waarbij het monster zonder monster voorbereiding wordt geanalyseerd in ca. 5-6 minuten.

Werking
De DMA80 werkt volgens het verbrandingsprincipe waarbij het monster, na introductie in de verbrandingsbuis, wordt verbrand. Tijdens de verbrandingsstap wordt het kwik vrijgemaakt uit de matrix waarna het kwik wordt opgevangen op een amalgamator. Na enkele minuten wordt de amalgamator opgestookt zodat het kwik in een keer vrijkomt. Het kwik stroomt dan met het draaggas mee door een 2 of 3 cells cuvette om zo atomair gemeten te worden bij een golflengte van 253,65 nm.

 

10Groot bereik
Door te werken met een 2 of 3 cells cuvette systeem, vergroot men het dynamische bereik van de analyzer waardoor zowel zeer lage ppt (0,001 ng) als hogere concentraties ( 30.000 ng = 300 ppm bij een monster van 100 mg) aan kwik gemeten kunnen worden.

De DMA80 evo is matrix onafhankelijk en kan worden gebruikt voor de analyse van vaste stoffen, vloeistoffen, en gassen.

 

 

Langdurig stabiele kalibratie voor alle matrices

Een kalibratie kan worden voltooid met vloeibare of vaste referentiematerialen, en is geschikt voor een grote verscheidenheid aan monsters met een breed concentratiebereik - van ppm tot ppt. Vanwege de langdurige systeemstabiliteit als een lange levensduur van de katalysatorbuis en goud-amalgamator, is de kalibratie van de DMA-80 evo lang betrouwbaar, zodat een dagelijkse kalibratie niet noodzakelijk is.Uitbreidbaar voor gasanalyse

Kwikanalyse gaskit

 

 

VIDEO

Zie ook
DMA1 Kwikbepaling in vaste en vloeistoffen en kwikanalyze in kolen en kwik in ruwe olie - Via thermische decompositie
DMA 80L Kwikbepaling in water en destruaten - Via Koudedamp techniek AAS (Atoom Absorptie Spectrometrie)
FMA80 Kwikbepaling in water, voedsel, chemicals, mineralen - Via koudedamp techniek AFS (Atoom Fluorescentie Spectrometrie)
Kwikanalyse


Diverse ASTM, EPA,  ISO, NEN en EN normen voor Kwikanalyse die met Milestone kwik analyzers uitgevoerd kunnen worden.

 x 
Cart empty