Header Salm en Kipp Nieuw 1260x115 DEF rgb

( 0 items )

 

 Corona lang

 

Samenwerking in Corona tijd


Momenteel willen we allemaal maar één ding, dat is verdere verspreiding van het Corona virus voorkomen. Net als u werken wij daarom volgens de richtlijnen van het RIVM.


Hieronder leest u aanvullende informatie:


Bereikbaarheid
U kunt ons gewoon per e-mail en telefoon bereiken voor uw vragen, bestellingen en verzoeken.
Onze logistieke afdeling is geopend tijdens kantooruren.


Leveringen
Uw bestellingen worden over het algemeen uitgeleverd zoals u van ons gewend was. Maar u begrijpt dat het een enkele keer wat langer kan duren als gevolg van vertraagd (inter)nationaal transport en aangepaste werkwijzen in de fabrieken wereldwijd.


Momenteel zijn er geen bijzonderheden te melden vanuit onze fabrikanten.

 

Houd deze webpagina in de gaten voor het laatste nieuws.


Technische ondersteuning
Een storing kunt u melden bij onze Technische Dienst:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of +31(0)346 26 90 98. Wij bepalen dan samen met u hoe we de storing zo snel als mogelijk en veilig kunnen verhelpen.


Mocht het nodig zijn dat een Service Engineer bij u op locatie komt, dan rekenen wij op uw medewerking voor een veilige werkomgeving.


Bedankt voor uw begrip.


Wij kijken uit naar het moment dat we elkaar weer de hand kunnen schudden.


Met vriendelijk groet,
Het SALM EN KIPP team

 

Last Updated on Thursday, 04 June 2020 10:55

Hits: 621

th

OUTLET LABORATORIUMAPPARATUUR

 

Laboratoriumapparatuur van bekende merken voor aantrekkelijke prijzen!

 

Profiteer van de super lage op=op prijzen van een groot aantal voorraadmodellen.

 

Het betreft overjarige, gebruikte en show modellen, zoals stoven, magneetroerders, printers, pipetten, flowkasten, en veel meer.

 

2019 Outlet lab apparatuur SALM EN KIPP3

 

Bekijk het aanbod in de flyer: pdf2020_Outlet_lab_apparatuur_SALM_EN_KIPP.pdf1.72 MB

 

Voor vragen neemt u contact op met onze Customer Support afdeling op 0346-269090 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Last Updated on Thursday, 12 November 2020 08:39

Hits: 1177

HET ONTWERP VAN DE BERNER CLAIRE BIOVEILIGHEIDSKAST HEEFT IN 2015 GERMAN DESIGN AWARD GEWONNEN


Berner Clair bioveiligheidskast designer awardHet ontwerp van de Berner Claire bioveiligheidskast heeft dit jaar de German Design Award gewonnen in de categorie ‘Excellent Product Design’. De jury verklaarde: “Het Claire veiligheidskabinet van Berner International is speciaal ontwikkeld voor gebruik in laboratoria met bijzonder hoge veiligheidseisen. De werkbank oogt zeer modern en biedt ultieme veiligheid, intuïtief gebruik en een laag energieverbruik. Een systeem voor het detecteren van luchtstroomsnelheid zorgt voor extra veiligheid. Met de lichtbanden die de operationele status aangeven biedt het ‘Shield Design’ ook visuele bescherming, naast vereenvoudigd gebruik en zichtbare technologische vooruitgang. Hier worden hoge veiligheidsstandaarden en
efficiënt werken op een aansprekende esthetische wijze naar een modern niveau gebracht.”


Zoals in de juryverklaring al doorschemert is het ‘Shield Design’ van de Berner Claire een perfecte symbiose van vorm en functie. Zo informeert de ingebouwde lichtband, goed zichtbaar van ver, met een kleurcodering over de actuele veiligheidstoestand van het kabinet en waarschuwt de gebruiker tijdig en duidelijk voor potentieel besmettingsgevaar. De Claire kan werken in drie verschillende modi (Eco, Standard of GMP), zonder daarbij de fundamentele beschermende functies aan te tasten. De gebruiker kan de werkmodi eenvoudig selecteren via het aanraakscherm, dat ook een duidelijk overzicht biedt biedt van de actuele gegevens.

Lees meer over de Berner Claire bioveiligheidskast

Last Updated on Monday, 28 May 2018 12:17

Hits: 1228

 

KWALITEIT IS GEEN TONEEL

Voor Salm en Kipp is het vanzelfsprekend om de lat hoog te leggen wat betreft kwaliteit. Wij begrijpen dat de producten en diensten die u als klant bij ons afneemt, een belangrijk onderdeel vormen van uw laboratorium-proces. Om u als klant nog beter van dienst te kunnen zijn, is Salm en Kipp gestart met de implementatie van Total Quality Management, waarbij de mens centraal staat en waaraan al onze medewerkers deelnemen.

 

Na twaalf jaar ISO-9001 gecertificeerd te zijn, kunnen wij gerust stellen dat ‘kwaliteit’ er bij onze medewerkers met de paplepel is ingegoten.

 

Om te garanderen dat onze bedrijfsprocessen volgens bepaalde normen en procedures verlopen, blijven wij daarom ISO 9001:2008 als uitgangspunt hanteren.

 

De producten die u bij ons afneemt, zijn afkomstig van gekwalificeerde en/of (ISO) gecertificeerde leveranciers.

 

 

 

Last Updated on Monday, 28 May 2018 12:17

Hits: 1473

Titratie


Titratie wordt veel in laboratoria gebruikt om concentraties te bepalen. Hierbij wordt het equivalentie- of omslagpunt vastgesteld. Dat wil zeggen het punt waar alle stof met onbekende concentratie gereageerd heeft en de toe gedruppelde titrant met bekende concentratie een overmaat begint te vormen. Het toevoegen van titrant aan het monster kan met een glazen buret of met een automatische buret. In de afgelopen jaren heeft de automatische buret veel terrein gewonnen ten koste van de glazen buret.

Titratie 1

Titiratie 2


Het omslagpunt kan op verschillende manieren worden bepaald. De klassieke vorm is het gebruik van een kleur indicator. Het is echter ook langs instrumentele weg mogelijk, bijvoorbeeld door een sterke verandering te meten van:

 • Het redoxpotentiaal (potentiometrische of coulometrische titratie)
 • Elektrische geleidbaarheid (conductometrische titratie of biamperometrische titratie)
 • Geabsorbeerde hoeveelheid licht (fotometrische titratie).
 • Ion concentraties met behulp van ion selective electrodes voor metalen en halogenen.

Veel voorkomende potentiometrische en coulometrische titraties zijn:

 • Bepaling van Cl gehalte
 • Bepaling van vocht (Karl Fischer)
 • Bepaling van Jodine, Bromine
 • Bepaling van Permanganaat, Dichromaat. ( chemisch zuurstof verbruik )
 • Bepaling van Ammonia ( bepaling van stikstof volgens Kjeldhal)
 • Bepaling van Cyanide
 • Bepaling van Sulfaat en Phosfaat
 • Diverse pH titraties
 • Bepaling van diverse metalen zoals Ag, Pb, Cu, Ni, Sn, Zn Fe, Cd, Ca

Bekijk de SI Analytics titratie modellen

 

 

Last Updated on Monday, 28 May 2018 12:12

Hits: 4113

 x 
Cart empty